Winterperiode op kwekerij en Tuincentrum de Triemen

Winterperiode op tuincentrum en kwekerij de Triemen:
We brengen alle planten en heesters van het tuincentrum in de winter altijd in de kas. Hierdoor worden ze niet supernat door de overvloedige regen. Ook heeft de vorst minder vat op de planten. Immers de potkluit kan in de kas minder bevriezen en door de scherpe vorstwind kunnen de bovengrondse delen van m.n. groenblijvers niet uitdrogen.
 
Maar dat betekend uiteindelijk geen winterrust voor ons. Afgelopen weken hebben we heel veel dingen van collega kwekers ontvangen. Tegenwoordig kopen we heel veel bij Belgische collega’s. Van een kweker ontvingen de glansmispels, laurieren, siergrassen in grote potten, pluim- en bolhortensia’s. Van de ander enkele boxen met haagconiferen in pot van 200 cm hoog, glansmispels en heel veel mooie en grote rhododendron soorten.
 
Voor de derde kweker wat extra uitleg: Hij kweekt maar liefst bijna 600 soorten vaste planten! Dat is echt heel veel en heel uitgebreid. Enerzijds betekend dat dus 39 soorten Asters, 14 soorten Salvia, 28 soorten Phlox en 26 soorten Geraniums.
Anderzijds betekend het dat er echt heel moeilijk verkrijgbare soorten op staan. Eenvoudig weg onbekend, dus niet gevraagd, dus niet de moeite waard om te kweken. Bijvoorbeeld de prachtige Lythrum Swirl. En ook de loopmunt, Mentha requinii. Zo laag dat de hoogte niet te meten is ( ja echt waar), maar heerlijk geurend. Leuke bodembedekker dus voor een zonnige of halfschaduwplek tussen de tegels, bij voordeur of als onderbegroeiing in grote potten en bakken.
 
Nieuwsgierig geworden? Als u ons uw emailadres stuurt, dan sturen we u de complete lijst in pdf toe. We verzamelen de bestellingen en bestellen dan e.a. in 1x. Dit om de toch wel hoge transportkosten laag te houden.