Hulst verkozen tot boom van het jaar 2021 in Duitsland.

Plant Frosted Nature Holly Frost Ice Ilex Leaf

 
Gek eigenlijk dat de hulst niet meer toegepast wordt in onze tuinen en het openbaar groen. Mensen denken dat alle hulst geweldig stekeld en willen het niet. Terwijl er juist heel voor mooie soorten zijn die bijna niet tot helemaal niet prikken. Als je dat weet, dan komen de pluspunten aan bod. En dat zijn er heel wat:
1) geweldig goede wintergroene heester in diverse kleurennuances.
2) groeit redelijk snel en wordt mooi dicht.
3) de bloemen zijn een goede leverancier van nectar voor bijen.
4) de bessen zijn gewild en geliefd bij vele vogelsoorten.
5) een prachtheester om van te knippen voor bloemschikken, kransen etc.
6 een veelzijdige heester voor haag, tuinplant, in pot of windsingel.
 
We hebben ze momenteel verkrijgbaar in onderstaande soorten:
1) Amerikaanse hulst, llex meserveae Blue Angel welke van nature een brede, dichte en ondoordringbare haag of struik vormt. Met donkerblauwgroene glimmende bladeren en donkerrode vrij grote bessen. Zeer decoratief en is goed winterhard. Geschikt voor een haag van ca. 100-200 cm hoog.
2)Blauwe hulst Ilex meservae ‘Heckenblau’ is een zeer snelgroeiende opgaande soort. In oktober verkleurt de heester naar aubergine-blauw en de plant houdt deze kleur tot april. 3)’Heckenblau’ is perfect winterhard en is na 10 jaar ongeveer 150 cm hoog.
4)Gewone scherpe hulst, Ilex aquifolium, met scherpe stekels. De plant is tweehuizig, een deel zal dus bes krijgen en een deel niet. Ze zijn goed winterhard en na 10 jaar ongeveer 200 cm hoog.
5)Amerikaanse hulst, llex meserveae Heckenfee welke van nature een smalle opgaande en dichte struik vormt. Met donkergroene glimmende bladeren en donkerrode vrij grote bessen. Prikt haast niet en is goed winterhard. Geschikt voor een haag van ca. 150-200 cm hoog.