Snijheester Kwekerij


Met oog voor mens en milieu

Snijheester kwekerij

Zoekt u een professionele snijheester kwekerij in het Noorden van het land? De Triemen is naast een tuincentrum ook een kwekerij waar u terecht kunt voor diverse tuinplanten en tuinafscheidingen. Ons aanbod is zeer divers en tevens van hoogstaande kwaliteit. Er zijn 2 soorten snijheesters: de snijhortensia en Ilex verticillata. Deze zijn allebei voor verschillende doeleinden toe te passen en geliefd in heel Europa!

Onze snijheesters zijn via exporteurs verkrijgbaar in heel Europa, maar worden ook aangeboden in ons eigen tuincentrum. Onze kwekerij in Driezum voorziet naast ons eigen tuincentrum, ook exporteurs en veilingen van hoogwaardige snijheesters.

De snijhortensia

Bij bloemisten over de hele wereld is de snijhortensia een veelzijdig en geliefd product. De bloemen zijn te gebruiken in de kleuren roze, wit en blauw, maar ook in het doorgekleurde stadium, in de kleuren groen, paars en roodachtig.

Daarnaast zijn ze ook nog eens lang houdbaar, wat tevens een belangrijke reden voor de populariteit is. De combinatie van de snijhortensia en een paar snijbloemen zorgt voor een erg mooi geheel!

De Ilex verticillata

De Ilex verticillata Oosterwijk is een bladverliezende hulst die in de maand december geveild wordt op de veilingen in Rijnsburg en Eelde. Via bloemenexporteurs vinden deze takken dan hun weg door heel Europa! De takken die tot wel 100 centimeter groot kunnen zijn, zijn geliefd in grote kerststukken voor hotels, congressen, kerken en kathedralen.

De kortere takken vinden via bloemisten hun weg door Nederland en Europa. In kerststukken, bloemstukken, of een monoboeket komen ze het beste tot hun recht. Het fijne is dat deze takken lang staan en weinig verzorging nodig hebben, maar wel een hoge sierwaarde bieden! De enige verzorging die u kunt bieden is het weghalen van dorre besjes en het voorzien van vers water met snijbloemenvoedsel.

Geliefd tot in het koningshuis

Dat onze snijheesters populair zijn is duidelijk, maar zelfs het koningshuis weet ze te waarderen! In de kersttoespraak van 2014 is een kerststuk te zien waar de prachtige Ilex verticillata beshulst is gebruikt. U kunt zelf ook een koninklijk kerststuk maken met onze heesters! Wij geven ook workshops over diverse onderwerpen waar we u alles leren over onze planten!

Het assortiment van onze kwekerij

U bent in onze kwekerij aan het juiste adres voor de volgende planten, in diverse soorten en potmaten:
- Pieris
- Hedera
- Euonymus
- Viburnum
- Hydrangea macrophylla
- Elaeagnus
- Prunus laurocerasus

Heeft u interesse in de snijheesters, bodembedekkers of hagen uit onze kwekerij? Maak dan een afspraak via 0511-441562 / 06-15156023 of mail naar kwekerij@detriemen.com.